Alleen naar de sauna?! | Personal

Untitled design
Toen mijn ouders 12,5 jaar getrouwd waren, gingen we met het hele gezin naar Center Parcs! We hadden een VIP huisje met bubbelbad en sauna. Als ik het mij goed herinner, was dat de eerste keer dat ik in aanraking kwam met een sauna. Inmiddels zijn we 16 *slik* jaar verder! En ik ga nog steeds regelmatig naar de sauna. Maar vorige week deed ik dat toch even anders.

Thermen Bussloo

Op mijn verjaardag ben ik samen met mijn moeder een dagje naar Thermen Bussloo geweest. Drie weken daarna kreeg ik een eenmalige actie in de mail, om met korting nóg een keer te gaan! En daar kwam het idee. Het idee om in m’n eentje naar de sauna te gaan. Iets wat ik nog nooit eerder gedaan had, iets waar ik op dat moment zó aan toe was! Het duurde wel even voor ik daadwerkelijk de knoop doorhakte, want stel je voor dat het niks is? Wat dan? Dan loop ik daar in m’n eentje! Maar ja, als je niet gaat dan weet je het nooit! En dat trok me over de streep. Wat ik wel heel grappig vond waren de gemengde reacties hierop! Gevalletje: “Je gaat toch niet in je eentje naar de sauna?!”. Gelukkig kreeg ik meer positieve dan negatieve reacties.

Saunaplein

Vorige week was het zover. En heel eerlijk? Ik vond het echt wel een beetje spannend! Maar eenmaal binnen verdween dat langzaam. Ik kon gaan en staan waar ik wilde! Dingen doen van het belevenisprogramma die ik graag wou doen! En toen stapte ik het zwembad in en dacht ik: “Nou, gezellig…zwemmen in m’n eentje…waarom ging ik ook al weer alleen?”. Na even gezwommen te hebben dook ik een sauna in. En pas in die sauna, de Valo bad sauna, bedacht ik me dat ik net zo lang kon blijven liggen als ik wou. Want ik was toch alleen! Ik heb geloof ik 20 minuten in die sauna gelegen ♥

Azië sauna

Daarna dook ik de Geysersauna in om mee te doen aan het verwenritueel. Hierbij krijg je een cupje met een crème voor je lichaam. Je smeert jezelf helemaal in en blijft dan 10 – 15 minuten zitten! Daarna lekker koud douchen en alles afspoelen. Voordat ik daarna weer een sauna in kon moest ik eerst nog warm douchen! Om te zorgen dat alle crème van me af was, anders kun je niet lekker zweten. Na dit ritueel, en het douchen, ging ik meteen door naar de volgende belevenis. De Droomreis in het Dromedarium, één van de rustruimtes. De Droomreis is een meditatie van ongeveer 20 minuten. Daarbij lig je op een heerlijk verwarmde bank in de rustruimte. Ik vind meditaties altijd heel prettig om te ontspannen. Zo zakte ik bij deze meditatie ook heel ver weg. Het was echt heerlijk! Gewoon iets wat je moet meemaken om te begrijpen hoe fijn het is.

Dromedarium

Na de Droomreis heb ik nog even lekker gezwommen, geluncht, geslapen (!) in de andere rustruimte, mezelf gescrubd en genoten van mijn favoriete sauna! Dat is de Vier elementensauna. Uiteindelijk ben ik van ongeveer kwart voor 11 tot kwart voor 4 op Thermen Bussloo geweest. Nog best lang voor iemand die alleen was. Vond ik zelf dan haha.

Hamambad

Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van alleen naar de sauna gaan?

Voordelen:

 • Zelf bepalen in welke sauna je gaat
 • En hoe lang je er in blijft
 • Belevenissen kiezen die je graag wilt volgen, die je anders niet zou volgen
 • Alles in je eigen tempo doen
 • Net zo lang, of kort, als je zelf wilt op het terrein blijven

Nadelen:

 • Als je het even niet meer weet, is er niemand die zegt “kom, we gaan in die sauna!”

Eigenlijk kan ik dus maar één nadeel bedenken! Ik ga dan ook zeker vaker alleen naar de sauna. Thermen Bussloo is in dit geval één van mijn favoriete wellnessresorts. Het is ruim, waardoor er genoeg keus is. Ook blijft het overzichtelijk als het wat drukker is en is er genoeg keus als het op het belevenisprogramma aankomt. Aanrader dus!

Ga jij wel eens naar de sauna? Wat vind je van het idee om alleen naar de sauna te gaan?

afsluiting

Foto’s zijn met toestemming van Thermen Bussloo geplaatst.

Follow on Bloglovin

4 comments on Alleen naar de sauna?! | Personal

 1. Suzanne
  29/01/2017 at 12:32 (7 months ago)

  Ik mis het naar de sauna gaan… vroeger ging ik met een groepje…
  Alleen naar de sauna weet ik niet of ik dat durf dat vind ik wel inderdaad zo van dan heb je niemand om tegen aan te kletsen…

 2. Neys Landelijke Woonaccessoires
  18/03/2016 at 22:28 (1 year ago)

  Alleen naar de sauna gaan heeft best wel wat. Maar het blijft leuker om met een kennis te gaan, na een tijdje ga je je wel vervelen, al zal dat prachtige zwembad wel nooit vervelen!

 3. Daisy
  01/02/2016 at 12:49 (2 years ago)

  Ik ga eigenlijk nooit naar de sauna… Dat heeft meer te maken met het naakt zijn, dat is niet iets waar ik me gemakkelijk bij voel… Ik ben dus wel eens geweest maar echt op locaties of dagen waar er badkleding is toegestaan.
  Daisy recently posted…Huishouden op hakken.

 4. Claudia
  14/01/2016 at 19:10 (2 years ago)

  Ik ga zo vaak alleen, inderdaad alles zelf bepalen.