Crochet Along 2014

Crochet Along 2014
Een paar weken geleden zat ik lekker te neuzen in de Dutch Crochet groep op Facebook. Daar zag ik een aantal super leuke dekens voorbij komen. Na wat verder neuzen stuitte ik op de Dutch Crochet, a Granny a day 2013 groep. Daar moest ik natuurlijk meer van weten!

Dit staat in de beschrijving van de groep:

“Oorspronkelijk is de groep Dutch Crochet a Granny a Day 2013  opgericht om elke dag een granny te haken. Inmiddels heeft de groep andere beheerders gekregen en niet iedereen haakt (meer) een granny. Om de groep een nieuwe boost te geven zijn we in januari de Crochet Along 2014  gestart. Met deze Crochet Along haken we samen een strependeken die vertaald is vanuit een Engels bestaand patroon. Per week komt er een beschrijving (in het Nederlands en voorzien van duidelijke stap-voor-stap foto’s) op de groep van 2-4 toeren per keer, met als einddoel in november je eigen strependeken.”

Hoe geweldig is dat?! Elke week een paar toeren, geen haast. Klinkt als het ideale project voor mij! Nou heb ik natuurlijk wel eerst even naar het originele patroon gekeken, om te kijken of ik het patroon wel leuk genoeg vond. Ik vind het geweldig, Jasper vindt het vreselijk. Je moet er van houden zullen we maar zeggen 😉 Onderstaande foto komt van Notyouraveragecrochet.com. Dit is het Engelse patroon wat de groep gebruikt en dus vertaald.

Crochet Along 2014

Ik maakte wat kleuren combinaties, maar elke keer was het ‘m net niet. Dus schakelde ik de hulp in van vriendin Andreea. Zij is webdesigner/grafisch ontwerper en ik gokte dat zij wel zou weten wat leuk bij elkaar zou passen. De originele deken is gehaakt met Stylecraft DK garen. Daarom besloot ik om ook dit garen te gebruiken. Zo weet ik zeker dat ik ongeveer dezelfde afmeting krijg, namelijk ongeveer 1.30m x 1.90m. Een lekker bankdekentje dus! Uiteindelijk ben ik voor onderstaande kleuren gegaan ♥

Kleuren crochet along

Ik heb mijn garen online besteld via Wool Warehouse. Dit is een Engelse webwinkel. Dit was uiteindelijk iets goedkoper dan in Nederland bestellen. Ik blijf een Hollander he hahaha. Na de ‘je garen is verzonden’ mail duurde het nog 4 dagen en toen had ik het al binnen! Het garen is onwijs mooi en super zacht. Ik ben meteen begonnen met haken en ben daardoor al helemaal bij. Nu is het wachten tot vrijdag, want dan komen er weer nieuwe toeren. Ik hoef natuurlijk niet te wachten, omdat ik het ook vanuit het Engels kan doen, maar dit is toch net iets leuker!

Crochet Along

Wat vind jij van de deken en dit project? 

handtekening

Follow on Bloglovin

10 comments on Crochet Along 2014

 1. yasmine
  31/01/2014 at 08:14 (3 years ago)

  een collega van mij is 1 van de organisatoren ( of hoe je dat wil zeggen) daarvan, ze stond gisteren in de krant ermee , wat een kleine wereld maar weer

  • Luana
   02/02/2014 at 23:14 (3 years ago)

   Ik las het in de groep! Kon alleen het artikel nergens vinden. Er zitten geloof ik al 7000+ leden in de groep! En er komen er dagelijks meer bij. Jij ook nog steeds druk aan het haken?

   • yasmine
    20/03/2014 at 15:53 (3 years ago)

    begonnen met de deken schiet op grootte kans dat ik over ga op het engelse patroon ben bijna bij nu bij de bergjes 😉

   • Luana
    20/03/2014 at 17:37 (3 years ago)

    Ik loop vet achter hahaha. Maar meeste dingen pak ik van het Engelse patroon. Veel duidelijker.

 2. Christel
  30/01/2014 at 19:54 (3 years ago)

  Zoveel bewondering! ik heb er echt geen geduld voor.
  En de kleurtjes zijn ook zo lievig 🙂

  • Luana
   02/02/2014 at 23:12 (3 years ago)

   Thanks ♥

 3. Sterre
  29/01/2014 at 21:43 (3 years ago)

  Ik vind het een geweldig idee om zo’n enorm project op zo’n manier in stukjes te hakken waardoor het overzichtelijk blijft. En mooie kleuren heb je uitgezocht.

  • Luana
   02/02/2014 at 23:13 (3 years ago)

   Ik word er ook helemaal blij van! Heb al wel meer van dit soort projecten voorbij zien komen. Kleuren ben ik zelf ook érg blij mee! Moet natuurlijk ook wel, want hij wordt voor mezelf haha.

  • Luana
   29/01/2014 at 12:11 (3 years ago)

   Haken kun je leren 😉