Gladskin Acne Care Set | Review

gladskin-face-header
Acne. Een rot aandoening waar ik flink wat jaren last van heb gehad. Tot een paar maanden geleden. Het ging langzaam beter nadat ik de Acne gel van Gladskin gebruikt had. Mijn acne verminderde hierdoor aanzienlijk! Bijna een jaar geleden schreef ik er een artikel over. Zo erg als mijn acne was, is het nooit meer geweest.

Helaas bleef ik wel last houden van eczeem. Dit had ik al voordat ik met Gladskin begon! Door de eczeem kreeg ik ook weer irritaties en belandde ik toch weer bij de dermatoloog. Uiteindelijk heb ik daar om een allergie test gevraagd, om te kijken of we zo ingrediënten konden uitsluiten. Helaas kwam daar niks uit. Ja, een allergische reactie op de pleisters, die pas na een week op kwam zetten. Tijdens dat laatste consult hebben er twee dermatologen naar mijn huid gekeken. Samen besloten ze de roodheid in m’n gezicht aan te pakken. Het heeft nooit een duidelijke naam gekregen. Ik kreeg weer een recept voor zalfjes.

Maar ik was het meer dan zat en voelde me elke keer weer een proefkonijn. De zalf heb ik netjes opgehaald bij de apotheek, stom van mezelf, en nooit gebruikt. Heb ze recent weggegooid. Sinds ik gestopt ben met alles van de dermatoloog is m’n huid er alleen nog maar op vooruit gegaan!! Het enige wat gebleven is, is de angst voor huidverzorging. Want wat kan mijn huid verdragen en wat niet? En dat wat het niet kan verdragen wil ik er dan eigenlijk dus ook niet op smeren. Mijn vaste ritueel werd reinigen met micellair water en insmeren met Nivea uit het blauwe blik. Na een tijdje voegde ik daar andere producten aan toe. Tot een paar weken terug varieerde ik nog veel met producten, afhankelijk van hoe mijn huid op dat moment voelde.

Tot ik een pakketje van Gladskin ontving met daarin de vernieuwde Acne Care set. De set bevat de Acne gel, vernieuwde Daily Care cream, Face Wash en Scrub.

Acne gel

gladskin-acne-gel

De Acne Gel bevat het actieve enzym Staphefekt™. Dit enzym bestrijdt de S. aureusbacterie die ontstekingssymptomen bij acne kunnen veroorzaken of verergeren, zoals puistjes en roodheid. Ik schreef er al eerder over in dit artikel. De gel heeft bij mij zeker bijgedragen aan het herstel van mijn huid. Op dit moment gebruik ik het alleen op de plekken waar ik daadwerkelijk een puistje heb. Die op één hand te tellen zijn! Ik gebruik het ‘s ochtends en ‘s avonds na het reinigen van m’n gezicht. Even 5 tot 10 minuten in laten trekken en daarna kun je je dag- of nachtcrème aanbrengen. Of andere verzorgingsproducten, net wat je gebruikt.

Daily Care cream

gladskin-daily-care-cream

Mocht je de Acne Gel op je hele gezicht gebruiken, en een droge huid hebben; dan kan je huid wat trekkerig aanvoelen. Gebruik dan de Daily Care cream. Een hydraterende crème voor de droge en gevoelige huid. Mijn huid is niet meer zo droog als het wel eens geweest is, maar toch vind ik de Daily Care cream heel erg fijn. Vooral omdat er zo weinig ingrediënten in zitten! Maar ook omdat ‘ie snel intrekt en mijn huid super zacht maakt.

Ingrediënten

Aqua; water wordt gebruikt als oplosmiddel en helpt andere ingrediënten beter te verdelen
Propylene glycol; voorkomt vochtverlies en houdt de vochtbalans op peil. Bevordert ook de opname van andere stoffen uit verzorgingsproducten
Decyl Oleate; is een emollientia, huidverzachter. Zorgt dat de crème smeerbaar blijft. Daarnaast vormt het een vet vrij laagje op de huid, om de verdamping van vocht tegen te gaan.
Cetearyl Alcohol; zorgt ervoor dat water en olie gecombineerd kunnen worden in een crème. Het is een ‘zachte alcohol’ die een milde, hydrateerende werking heeft.
Ceteareth-20; ook een ‘zachte alcohol’. Maakt de crème romig.

Face Wash

gladskin-face-wash

Een fijne face wash voor dagelijks gebruik. Het fijne aan deze face wash, is dat ‘ie 100% zeepvrij is. En het leuke vind ik, dat je hem aanbrengt op een droge huid. Althans, het kan ook op een licht vochtige huid, maar ik vind droog fijner. Je brengt de face wash namelijk aan met natte handen! De gel mengt zich met de overtollige vetten en het vuil op de huid. Door het water wordt het een melkachtige substantie. Na gebruik voelt mijn huid super zacht, verzorgd én schoon aan. Ik gebruik ‘m 1 a 2 keer per week ook nog in combinatie met mijn Kruidvat Skin Science borstel.

Ingrediënten

Hydrogenated Polydecene; synthetisch polymeer. Helpt een droge huid tegen te gaan en werkt verzachtend.
Glycerin; vochtinbrenger
Sucrose Palmitate; emulgator die verzachtend werkt.
Tocopheryl Acetate; vitamine E.

Scrub

gladskin-scrub

De eerste keer dat ik de scrub gebruikte, schrok ik een beetje. Er zitten veel scrubdeeltjes in, waardoor ik hem vrij heftig vond. Het zijn overigens hele fijne korreltjes. Ga dus niet als een gek lopen boenen hiermee! Met mijn gevoelige huid gebruik ik de scrub maar 1x per week. Toch merk ik dat mijn huid er wel baat bij heeft, Mijn huid voelt na het scrubben ontzettend zacht en verzorgd aan. Je gebruikt hem op dezelfde manier als de face wash.

Ingrediënten

Hydrogenated Polydecene;  synthetisch polymeer. Helpt een droge huid tegen te gaan en werkt verzachtend.
Glycerin; vochtinbrenger
Microcrystalline Cellulose; cellulose korrels. Verwijderen dode huidcellen en verzachten te huid.
Sucrose Palmitate; emulgator die verzachtend werkt.
Tocopheryl Acetate; vitamine E.

Heb jij acne en/of een gevoelige huid? Heb je hier in het dagelijks leven last van, bijvoorbeeld op school of op je werk? Dan raad ik je de producten van Gladskin écht aan! En om het nóg leuker te maken, krijg je de hele maand oktober (2016) met de kortingscode GladskinLwL 25% korting op je bestelling!

Ken jij Gladskin al of ga je het proberen?

 

Handtekening

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk

Follow on Bloglovin

Comments are closed.