Gladskin Acne

Gladskin Acne header

Zoals jullie weten heb ik een hele onrustige huid. Na een kuurtje van de dermatoloog gaat het altijd een tijdje goed. Ja, een tijdje… Voordat ik in september op vakantie ging merkte ik dat mijn huid al weer onrustig was. Bij terugkomst werd dit niet beter. In eerste instantie dacht ik er natuurlijk aan de dermatoloog weer te bellen. Maar toen schoot mij het merk Gladskin te binnen. Gladskin ben ik eerder al eens op een beurs tegengekomen! Ik besloot dan ook dat het tijd werd voor een kennismaking met dit merk.

Er leven miljarden bacteriën op je huid. Goede én slechte. De goede zorgen dat je huid in optimale conditie blijft en werken beschermend. De slechte daarentegen zorgen voor ontstekingen, puistjes en verergeren roodheid bij acne. Gladskin Acne doodt de slechte bacteriën en laat de goede intact!

Gladskin Acne

De slechte bacterie is in dit geval de Staphylococcus aureus. 30% van de mensen is altijd drager van deze bacterie, 50% is regelmatig drager en bij 20% is de bacterie niet tot nauwelijks gevonden. De ontstekingen die deze bacterie veroorzaakt zijn o.a. roodhuid van de huid en jeuk, een branderig gevoel, pukkeltjes, puistjes en bultjes. Heel herkenbaar in mijn geval. Maar wat maakt Gladskin Acne dan zo bijzonder?

Staphefekt™

Staphefekt™ is een enzym, ook wel ‘endolysine’ genoemd. Endolysines worden in de natuur geproduceerd door bacteriofagen (fagen). Fagen zijn de natuurlijke vijand van bacteriën en doden elke twee dagen ongeveer de helft van alle bacteriën op aarde. Bacteriofagen zijn ‘bacterie-eters’ en doden bacteriën met behulp van deze endolysines. Deze faag-enzymen kunnen de bacteriële celwand afbreken zodat de bacterie sterft. Dit is vergelijkbaar met een opgeblazen ballon waarop een druppeltje oplosmiddel wordt aangebracht: de ballonwand wordt hierdoor beschadigt waardoor de ballon knapt. Bron en meer info.

Gladskin ingredienten
Het gebruik

Gladskin Acne is heel makkelijk in gebruik! Voor een goede werking is het alleen wel belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt én dit minimaal vier tot zes weken doet!!

  • Gebruik Gladskin Acne twee tot drie keer per dag. Het liefst sowieso ‘s ochtends en ‘s avonds.
  • Doe dit op een gereinigde huid.
  • Breng Gladskin Acne aan op en rondom de plekken met acne. Dit hoeft niet dik!
  • Laat het vijf tot tien minuten intrekken. Daarna kun je gewoon je normale huidverzorgingsproducten en make-up gebruiken.

De huid kan na het aanbrengen van Gladskin Acne wat trekkerig aanvoelen. Je kunt er dan voor kiezen het product in combinatie Gladskin Daily Care te gebruiken. Je eigen dag/nacht crème kan ook, maar zorg dan dat je de gel 10 minuten hebt laten intrekken. Zelf gebruik ik overdag de Daily care crème. Voor ‘s nachts is de crème te vet. Meestal gebruik ik dan niks of m’n eigen nachtcrème.

Op onderstaande foto kun je zien hoe mijn huid eruit zag voordat ik begon. Het lijkt op de foto minder erg dan het was. Althans, dat vind ik zelf. Na 2 weken was m’n voorhoofd een nog ergere ravage en bij m’n neus is het ook drama geweest. Nu, 4 weken later, begint het rustiger te worden en heb ik het idee dat het aanslaat. Overigens niet m’n meest charmante foto maar hé, ik ben ook maar eens mens 😉

Gladskin voor

Helaas is dit niet bij iedereen het geval. Dit omdat, zoals ik een stukje terug schreef, de bacterie Staphylococcus aureus niet bij iedereen de oorzaak is van acne. De reden dat ik denk dat dat bij mij wél het geval is, is omdat ik vlak voordat ik met smeren begon een zogenaamd strontje op m’n oog had, die vaak wordt veroorzaakt door dezelfde bacterie. Na de minimale gebruiksperiode komt er een update!

Gladskin Acne is online verkrijgbaar via hun webshop, bij de apotheek en de huidspecialist. De moisturizing set, met de producten genoemd in dit artikel, kost €36,95.

handtekening blog

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk

Follow on Bloglovin

Comments are closed.