Mini giraffe | Gehaakt

Girafje header

Ik had laatst eens zin in het haken van iets kleins. Ik zocht tussen m’n patronen en kwam het boekje Gehaakte Hebbedingetjes weer tegen. Hierin staan, zoals de titel al doet vermoeden, veel kleine hebbedingetjes. Vooral sleutelhangers. En ze zijn écht klein! Als in, haaknaald 0,6mm klein. Zo’n kleine haaknaald heb ik niet eens. Ik pakte haaknaald 2,5mm en ging aan de slag!

Ik koos voor een giraffe patroon. Alleen haakte ik ‘m met blauw garen. Het garen wat ik hiervoor gebruikte komt van de Action. Dit zit in zo’n zakje met 8 kleine bolletjes. Ideaal voor zo’n klein projectje! Ik plaatste deze foto op Instagram en Facebook, waar ik te horen kreeg dat het op een zeepaardje leek. Sindsdien kan ik deze foto niet meer zien zonder aan een zeepaardje te denken hahaha.

Girafje begin

Ik haakte de giraffe aardig snel, al zeg ik het zelf. Binnen no time had ‘ie 4 poten en 2 oren. Alleen vind ik het hier nog steeds niet op een giraffe lijken. Wat ik trouwens ook wel geleerd heb met het haken van amigurumi’s, is om alle alles meteen inelkaar te zetten. Zo zit je niet met tig losse onderdelen die je op het laatst nog aan elkaar moet naaien. Amigurimi is trouwens de Japanse kunst van het breien of haken van kleine knuffelbeestjes. Het woord is afkomstig van het Japanse ami = breien of haken en nuigurumi = knuffelbeest.

Girafje halverwege

Kijk, dit begint ergens op te lijken. Oh ja, voor de verandering komen de foto’s van m’n iPhone. Incl. ontbijtbord en koffiemok die Jasper niet opgeruimd had haha.

Girafje bijna af

In een recordtijd, voor mijn doen dan haha, had ik de giraffe af! Kijk nou hoe super schattig ‘ie geworden is ♥ En kijk onze lieve Missy er schattig naast zitten! ♥ Ja, we hebben inmiddels 2 poezen in huis 😉

Giraf en Missy

Vorige week logeerde m’n nichtje een nachtje bij ons omdat we naar de Huishoudbeurs gingen. Ze zag de giraffe en was meteen verliefd! Sleutelhanger van gemaakt en aan haar tas gehangen. Nichtje blij ♥

Girafje gekaapt

De komende tijd ga ik meer van dit soort dingetjes haken. Niet voor mezelf, maar voor Stichting Kitty-Kat. Stichting Kitty-Cat is een non-profit organisatie. Zij hebben als doel de populatie zwerfkatten in Winterswijk, Oost Gelre en Aalten te verminderen. Dit doen ze door de volwassen poezen en katers te castreren en steriliseren en de kittens bij gastgezinnen onder te brengen. De kittens worden daar gesocialiseerd. Omdat de meeste kittens ziek zijn worden ze vaak behandeld door de dierenarts. Als ze weer gezond zijn en gesocialiseerd worden ze ingeënt en gechipt. Als laatste worden ze naar een nieuw huisje overgeplaatst.
Zoals onze Missy! Maar ook Mila is geen onbekende voor de voorzitter Marion. Zij was de kittencoördinator van de Dierenbescherming toen wij Mila adopteerden! De spulletjes die ik ga haken worden verkocht en de opbrengst komt volledig ten goede van Stichting Kitty-Kat!

Mocht je op zoek zijn naar een kitten, hou dan zeker de Facebook pagina van de Stichting in de gaten! De kittens worden door heel Nederlands geplaatst.

afsluiting

Follow on Bloglovin

1 comment on Mini giraffe | Gehaakt

  1. Daisy
    03/03/2016 at 00:56 (1 year ago)

    Aaah wat een schatje!
    Daisy recently posted…Altijd gelijk!