Ziaja Slim | Review

ziaja-slim-header
Een paar maanden geleden ontving ik van Ziaja 3 producten uit de Slim lijn. Een body lotion, body serum en body scrub. Ik was hier erg nieuwsgierig naar. Zoals ik altijd ben naar anti-cellulite producten. Maar wérkt het ook? 

Slim anti-cellulite energising body scrub | €5,19

Ik ben dol op scrubs. Ik gebruik ze niet heel vaak, maar als ik er één gebruik dan ga ik er helemaal voor haha 🚿. De Slim scrub ruikt erg fris. Een lekker ochtend scrub, waar je meteen wakker door wordt!

Wat zit er o.a. in?

Jojoba olie: Heeft dezelfde eigenschappen als de huideigen lipiden in de bovenste huidlaag. De olie beschermt tegen vochtverlies maar laat geen vet gevoel achter. Het is huidvriendelijk en wordt snel opgenomen.
Forskolin: Afkomstig van de Coleus Forskohlii plant. Bij inname zou het de ververbranding stimuleren. Ik denk dat het in de scrub weinig doet.

Eindoordeel

De scrub is erg grof, waardoor ik hem niet fijn vind. Na het bestuderen van de ingrediënten kwam ik er al snel achter waar dat door komt. Het tweede ingrediënt van de scrub is Polyethylene, ofwel microbeads, ofwel plastic. Na deze ontdekking ben ik gestopt met het gebruik van de scrub. Naast Polyethylene zit er ook gemalen walnootschil in. Ik had liever gezien dat dat het enige toegevoegde scrubproduct was.

ziaja-slim-body-scrub

Slim anti-cellulite express body serum | €6,89

Zoals je vorige week kon lezen in dit artikel ben ik geen fan van body lotion. Een body serum had ik nog niet eerder van gehoord. Net als de body scrub, ruikt ook het serum erg fris. Komt denk ik door de verschillende plantaardige extracten die erin zitten. (Hedera, Rosemary en Bitter orange). Ik weet niet zo goed wat het verschil is tussen het serum en de body lotion, maar het is een zelfde soort substantie.

Wat zit er o.a. in?

Fucus vesiculocus (kelp): Kelp verhoogt de stofwisseling en daarmee de vetverbranding. Bij uitwendig gebruik bevordert het het lokale metabolisme en kan ondersteunend werken bij problemen met de huid. Het zit in cosmetische producten tegen overgewicht en een sinaasappelhuid.
Caffeine: Kan de locale vetafbraak stimuleren. Ook zorgt het voor een betere doorbloeding.

Eindoordeel

Het serum is een fijn product. Maar om nou te zeggen dat het een anti-cellulite werking heeft, nee. Ik heb niet het idee dat er ook maar iets veranderd is aan mijn lichaam. Wel is m’n huid iets zachter geworden. Maar nog steeds met putjes en hobbels hahaha. Ben je op zoek naar een verzorgend, niet vet, product voor bijvoorbeeld de zomermaanden? Dan raad ik je het body serum zeker aan! Maar dus niet voor de anti-cellulite werking.

ziaja-slim-body-serum

Slim body lotion | €6,89

De body lotion…tja…ik heb gewoon niks met body lotion haha. Dit product heb ik van de drie dan ook het minst gebruikt. Ook omdat ik het niet zoveel toe vind voegen naast het serum. Wel was ik benieuwd naar de werking, vandaar dat ik ‘m getest heb.

Wat zit er o.a. in?

Methylsilanol Hydroxyproline Aspartate: Helpt de huid zijn elastisiteit vast te houden. Wordt veel gebruikt in producten tegen striae.
Commiphora mukul resin extraxt:
 Helpt de doorbloeding te bevorderen. Wordt ingezet bij het afvallen omdat het invloed kan hebben op de warmte productie in het lichaam.

Eindoordeel

Het doet voor mij niks anders als het serum. Ook heb ik niet het gevoel dat het iets met de warmte productie van m’n huid doet. Het grote verschil met het serum is dat de body lotion geen plantaardige extracten bevat. De geur is ook iets anders. Wat zachter.

ziaja-slim-body-lotion

Texturen

Zoals je kunt zien zitten er aardig wat scrubdeeltjes in de scrub. Nee, dat zijn echt geen luchtbelltjes haha. Het serum en de body lotion verschillen iets van kleur. Maar qua textuur zijn ze hetzelfde. Ze trekken snel in en je huid voelt zacht na gebruik.

ziaja-slim-product

ziaja-slim

Mijn overall eindconclusie is dat het niet doet wat op de verpakking staat. Los daarvan is het serum erg fijn. En dat is natuurlijk ook belangrijk 😉

Heb jij wel eens anti-cellulite producten gebruikt?

Handtekening

Deze review bevat producten die ik heb gekregen van een bedrijf of merk.

Follow on Bloglovin

Comments are closed.